Ετικέτες HTML και ιδιότητες CSS

Επειδή το ενδιαφέρον για τους ορισμούς των ετικετών HTML και CSS καλά κρατεί κι επειδή τα άρθρα στα ελληνικά δεν τα βλέπω να προχωράνε, ας παραπέμψω τους ενδιαφερόμενους σε κάποιες κατανοητές πηγές (στα αγγλικά).

Δεν γίνεται να εφαρμόσει κανείς σωστά εντολές CSS σε μια σελίδα άσχημα δομημένη. Επομένως η καλή γνώση και σωστή χρήση HTML είναι απαραίτητη. Ο Emil Stenström στο Friendly Bit έχει φτιάξει έναν κατάλογο από τις πιο χρήσιμες ετικέτες, με σύντομες εξηγήσεις για τον τρόπο χρήσης τους.
Encyclopedia of HTML elements

Οδηγίες για το πώς εφαρμόζονται οι ιδιότητες CSS στα παραπάνω στοιχεία προσφέρει το Sitpoint και μάλιστα θα τις βρείτε ταξινομημένες ανά τομέα της σελίδας που θέλετε να «πειράξετε» – π.χ. το layout, τις λίστες, τα τυπογραφικά στοιχεία κ.λπ. Υπάρχει και αλφαβητικός κατάλογος γι αυτούς που ξέρουν τι ψάχνουν.
CSS Reference

Και γι αυτούς που προτιμούν να μαθαίνουν με παραδείγματα, μια σειρά οδηγιών βήμα προς βήμα για να πετύχετε συγκεκριμένα αποτελέσματα από το web standards software and learning:
quick tutorials

Οι παραπάνω πηγές βοηθούν να μάθει κανείς τα βασικά για τις λειτουργίες των ετικετών και των ιδιοτήτων τους – ελπίζω να βοηθήσουν.

3 thoughts on “Ετικέτες HTML και ιδιότητες CSS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: